3 Followers
22 Following
natassaki

natassaki

Currently reading

Περί ανέμων
Julian Barnes, Γιάννης Σπανδωνής
Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει, πατέρα...
Βαγγέλης Αγγελής
The Cuckoo's Calling (Cormoran Strike, #1)
Robert Galbraith, J.K. Rowling

Τα σχόλια του τρίτου

Τα σχόλια του τρίτου - Μάνος Χατζιδάκις,  Manos Hadjidakis Το διαβάζω συχνά, έτσι κι αλλιώς - τόσα κομμάτια του ταιριάζουν στο σήμερα, που είναι ν' απορείς.
Το φθινόπωρο του Κουρτ Βαλάντερ (Wallander, #10) - Henning Mankell,  Λύο Καλοβυρνάς Σκανδιναβικό αστυνομικό, πικρό, καλογραμμένο, έξυπνα στημένο, ενδιαφέρον.
Θεωρώ τον Μανκελ πολύ καλύτερο από τους υπόλοιπους Σκανδιναβούς που "ξεφύτρωσαν" στην αστυνομική λογοτεχνία, έχουν βάθος οι ήρως του, έχει ενδιαφέρον κι από κοινωνικής πλευράς.
Η πόρτα στη σκάλα - Lorrie Moore, Μαργαρίτα Ζαχαριάδου Ένα ενδιαφέρον βιβλίο, που αξίζει να διαβάσει κανείς. Γραμμένο με χιούμορ, με απίθανους συνδυασμούς λέξεων, έναν εντελώς ιδιαίτερο τρόπο γραφής. Σ' αφήνει με σκέψεις, και νομίζω πως αυτός ήταν κι ο στόχος της Lorrie Moore. Πολλά μπράβο για την έξυπνη, ευρηματική μετάφραση της Μαργαρίτας Ζαχαριάδου.
Η χαμένη βιβλιοθήκη του αλχημιστή - Marcello Simoni, Βασίλης Τριανταφύλλου Ωραία συνέχεια του "Έμπορου των καταραμένων βιβλίων", σε παρόμοιο κλίμα, με πιο ενδιαφέροντα (κατά τη γνώμη μου) μύθο.
Αρκετά μιλήσαμε γι' αγάπη - Hervé Le Tellier, Αχιλλέας Κυριακίδης Έξυπνο, σύντομο, λιτό, "καθαρό" εκφραστικά, εξαιρετικά γραμμένο μυθιστόρημα. Μπαίνει στ' αγαπημένα μου, με τη μία.

Εξαιρετική και η μετάφραση του Αχιλλέα Κυριακίδη.
Συνασπισμός ηλιθίων - John Kennedy Toole, Ρένα Χατχούτ Από τα πιο αστεία βιβλία που έχω διαβάσει. Διασκεδαστικό, έξυπνα γραμμένο, εξαιρετικό!
Ο ζωγράφος του Μπελογιάννη - Νίκος Δαββέτας Ενδιαφέρον. Και σαν θέμα, και σαν γραφή - ίσως συμπληρώνει κομματάκια της νεότερης ιστορίας της χώρας.
Δαίμονες των κυμάτων - Rudyard Kipling, Μαίρη Κιτσικοπούλου Καταχώρησα ένα βιβλίο στο BookCrossing.com!
http://www.BookCrossing.com/journal/11946355
Fight Club - Chuck Palahniuk, Γιάννης Πολύζος Καταχώρησα ένα βιβλίο στο BookCrossing.com!
http://www.BookCrossing.com/journal/11938983
Ο σπασμένος καθρέφτης - Jonathan Coe, Chiara Coccorese, Άλκηστις Τριμπέρη Τρία αστεράκια, γιατί είναι Κόου που αγαπάμε. Κατά τα άλλα, είναι ένα καλογραμμένο παραμύθι, χωρίς να είναι κάτι τρομερά "τρομερό"
Απολαυστική η ανάγνωση, όπως κι αν έχει!
:-)
Το σπίτι των κοιμισμένων κοριτσιών - Yasunari Kawabata, Έφη Κουκουμπάνη - Πολυτίμου, Ανταίος Χρυσοστομίδης I registered a book at BookCrossing.com!
http://www.BookCrossing.com/journal/11902434
Το σχολείο της πορνείας - Πιέτρο Αρετίνο, Aretino Pietro I registered a book at BookCrossing.com!
http://www.BookCrossing.com/journal/11902392
Το Τέρας Έρχεται - Patrick Ness, Μαργαρίτα Ζαχαριάδου, Jim Kay Εξαιρετικό. Καταπιάνεται με ένα τόσο δύσκολο θέμα, το πως αντιμετωπίζει ένας έφηβος την αρρώστια και το θάνατο της μαμάς του - του πιο σπουδαίου γι' αυτόν ανθρώπου στον κόσμο. Και το κάνει καλά, σοβαρά, δραματικά χωρίς να γίνεται μελό. Άλλωστε, όπως λέει κι ο συγγραφέας, «όταν λες την αλήθεια για το σκοτάδι των πραγμάτων (το οποίο οι έφηβοι ήδη γνωρίζουν) και για το φως, την αγάπη, την ελπίδα, το δέσιμο με άλλους ανθρώπους, τη δυνατότητα της λύτρωσης και της επούλωσης των πληγών, τότε όλα αυτά έχουν πιο αληθινή αίσθηση, διότι δεν έχεις πει ψέματα για το σκοτάδι. Όταν δεν γράφεις για το σκοτάδι και για θέματα σοβαρά, είναι, κατά κάποιον τρόπο, σαν να εγκαταλείπεις τον έφηβο αναγνώστη μόνο του μπροστά στο σκοτάδι»

Εξαιρετική και η μετάφραση της Μαργαρίτας Ζαχαριάδου.
Δέκα και ένα παραμύθια σοφίας για καιρούς κρίσης και άλλων δεινών - Λιλη Λαμπρελλη Επειδή έχει μικρό σχήμα, μου έκανε παρέα στην τσάντα, στις διαδρομές του μετρό - κάθε διαδρομή κι ένα παραμύθι. Ωραίο είναι!
Το έγκλημα - Anton Chekhov Ακόμα και σε ένα αστυνομικό μυθιστόρημα, εκεί που δεν το(ν) περιμένεις, ο Τσέχωφ παραμένει "μάγος" της γραφής. Εξαιρετικό!
Ο άγνωστος Βάρναλης και 19 αδημοσίευτα ποιήματά του - Ηρακλής Κακαβάνης, Κώστας Βάρναλης Εξαιρετική δουλειά, άγνωστες πτυχές της ποίησης μα και της ζωής του Βάρναλη. Θα το ξαναδιαβάζω, νομίζω, κατά καιρούς :-)